Δείτε το περιεχόμενο
Τεχνολογία και συνδεσιμότητα για τα επαγγελματικά της Citroën

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ CITROËN ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 

Τα επαγγελματικά οχήματα Citroën εδώ και 100 χρόνια αντλούν έμπνευση από επαγγελματίες, για να προσφέρουν χρήσιμη τεχνολογία και χαρακτηριστικά που διευκολύνουν κάθε εργασία, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και συνδεσιμότητας, τα επαγγελματικά μας είναι πρακτικά και εύκολα στη χρήση.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ CITROËN 

Τα επαγγελματικά οχήματα της Citroën έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλειά σας. Διαθέτουν πρακτικά και λειτουργικά βοηθήματα οδήγησης που θα κάνουν πιο απλές, πιο ξεκούραστες και πιο ασφαλείς, τις καθημερινές σας διαδρομές.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΙΣΩ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ 

Η πρώτη !

Διαθέσιμο στο Berlingo Van, το σύστημα περιφερειακής πίσω ορατότητας, είναι το πρώτο στην κατηγορία, που μεταμορφώνει την ορατότητα καθώς οδηγείτε, και κατά τη διάρκεια των ελιγμών. Με μια έγχρωμη οθόνη 5" τοποθετημένη στη θέση του εσωτερικού καθρέφτη, το σύστημα χρησιμοποιεί δύο κάμερες για να σας προσφέρει, σε πραγματικό χρόνο, τρεις διαφορετικές όψεις του άμεσου περιβάλλοντος σας.
FAILSAFE GRIP ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ

Το Grip Control είναι ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που βελτιστοποιεί το βαθμό πρόσφυσης των μπροστινών τροχών ανάλογα με τον τύπο του εδάφους. Το Citroën Jumper διατίθεται με Grip control μονής λειτουργίας, που βελτιώνει την άνεση του οδηγού και του συνοδηγού.

Το Citroën Jumpy και το Citroën Berlingo Van είναι διαθέσιμα με το σύστημα επιλογής λειτουργίας Grip Control, που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την πρόσφυση ανάλογα με τον τύπο του εδάφους.

GRIP CONTROL ΜΕ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ

Το Citroën Berlingo Van και το Citroën Jumper διαθέτουν σύστημα υποβοήθησης κατάβασης που ελαχιστοποιεί την ολίσθηση των τροχών και βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο σε απότομες κατηφόρες. 

ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟΥ

Πρόκειται για μία λειτουργία του συστήματος ESP σε οχήματα εφοδιασμένα με κοτσαδόρο. Το σύστημα ελέγχου ευστάθειας ρυμουλκουμένου αναγνωρίζει τις ταλαντώσεις του τρέιλερ και το επαναφέρει σε ισορροπία με τη βοήθεια των φρένων.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΟ CRUISE CONTROL

Με τη βοήθεια μίας κάμερας το, Ενεργό Cruise Control αναγνωρίζει το προπορευόμενο όχημα και διατηρεί αυτόματα μία απόσταση ασφαλείας από αυτό, ή οποία έχει επιλεγεί από πριν από τον οδηγό. Η λειτουργία Stop, που διατίθεται με το αυτόματο κιβώτιο EAT8, φροντίζει επίσης και για την πλήρη ακινητοποίηση του αυτοκινήτου σας. 
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ
Με τη βοήθεια μίας κάμερας, το σύστημα αναγνωρίζει την ακούσια εκτροπή από τα όρια μίας λωρίδας (διαβάζει τις διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα) εφόσον δεν έχει ενεργοποιηθεί το φλάς. Επεμβαίνει στρίβοντας απαλά το τιμόνι ώστε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην πορεία του στην  λωρίδα. 
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ
Εάν το σύστημα αναγνωρίσει κίνδυνο σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα, ή την παρουσία πεζού στη λωρίδα μας, ενεργοποιεί μία οπτική και ακουστική προειδοποίηση. 
ΕΝΕΡΓΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 
Αυτό το σύστημα ασφαλείας ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο σύγκρουσης. Λειτουργεί από τα 5χλμ. και πάνω και αναγνωρίζει τα σταθερά εμπόδια και τους πεζούς. Εφόσον αναγνωρίσει κίνδυνο επικείμενης σύγκρουσης, το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος προειδοποιεί τον οδηγό, και εάν εκείνος δεν αντιδράσει, τότε αναλαμβάνει να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο. 
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
Αναλύοντας τις αλλαγές πορείας σε σχέση με τη σήμανση του δρόμου, το σύστημα ειδοποίησης απόσπασης προσοχής οδηγού, αναγνωρίζει το βαθμό εγρήγορσης του οδηγού και στέλνει μια προειδοποίηση όταν αυτό είναι απαραίτητο. Είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σύστημα ασφαλείας σε δρόμους όπου το όριο ταχύτητας είναι πάνω από 60χλμ./ώ. 
ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ
Σχεδιασμένο για να εμποδίζει το αυτοκίνητο να κυλήσει προς τα πίσω, όταν αφήνετε το πεντάλ του φρένου κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα, το Hill Start Assist λειτουργεί σε κλίσεις πάνω από 3%, κρατώντας το όχημά σας για περίπου 2 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή χρειάζεται για να περάσετε το πόδι σας από το πεντάλ του φρένου στο γκάζι. 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ
Μια πραγματική καινοτομία, αυτό το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας την κάμερα στο επάνω μέρος του παρμπρίζ για να αναγνωρίζει την οδική σήμανση. Ανά πάσα στιγμή, ενημερώνει τον οδηγό για το ισχύον όριο ταχύτητας, ώστε να μπορεί να ρυθμίσει το cruise control ή τον περιοριστή ταχύτητας, και να οδηγεί με τα νόμιμα και ασφαλή όρια ταχύτητας. Εντοπίζει επίσης τις πινακίδες Stop, μονόδρομος και απαγορευτικό προσπεράσματος. 
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ 
Ιδανικό κατά την οδήγση σε αυτοκινητόδρομο, αυτό το σύστημα παρακολούθησης σας ειδοποιεί για την παρουσία άλλου οχήματος στα τυφλά σημεία σας, χρησιμοποιώντας ένα πορτοκαλί LED στη γωνία και των δύο εξωτερικών καθρεπτών. 
ΕΓΧΡΩΜΟ HEAD-UP DISPLAY
Αυτή η καινοτομία ασφάλειας σας επιτρέπει να διατηρείτε πάντα το βλέμμα σας στο δρόμο διαβάζοντας ταυτόχρονα και τις βασικές πληροφορίες οδήγησης. Χρησιμοποιώντας μια ειδική διαφανή οθόνη, το σύστημα προβάλλει την τρέχουσα και την προτεινόμενη ταχύτητα, τη ρύθμιση του περιοριστή ταχύτητας, τις οδηγίες πλοήγησης και την προειδοποίηση απόστασης, στο οπτικό σας πεδίο. 
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΕΜΠΡΟΣ, ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ 
Αυτό το περιφερειακό σύστημα υποβοήθησης πάρκινγκ ενημερώνει τον οδηγό για την παρουσία εμποδίων, εκπέμποντας ηχητικά σήματα προσέγγισης, και εμφανίζοντας κατευθυντήριες γραμμές στην οθόνη αφής των 8” του ταμπλό. 
ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ
Οι καθημερινές μανούβρες γίνονται με περισσή ευκολία, με τη βοήθεια της εικόνας του περιβάλλοντος. Τη στιγμή που ο οδηγός θα επιλέξει την όπισθεν, στην οθόνη αφής του ταμπλό εμφανίζεται η εικόνα του περιβάλλοντος πίσω από το αυτοκίνητο, καθώς και έγχρωμες κατευθυντήριες γραμμές. 
ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ 
Σύστημα που εναλλάσσει αυτόματα τα φώτα Led, από προβολείς σε μεσαία σκάλα, μόλις εντοπίσει την παρουσία άλλου αυτοκινήτου στο αντίθετο ρεύμα. Η συγκεκριμένη λειτουργία κάνει πιο ασφαλή και πιο ξεκούραστη τη νυχτερινή οδήγηση.  
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΡΟΦΩΝ 
Παρέχοντας μία πρόσθετη φωτεινή δέσμη φωτισμού στο εσωτερικό των στροφών, η λειτουργία αυτή αυξάνει την ορατότητα και την ασφάλεια στις στροφές και στις διασταυρώσεις. 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ CITROËN 

Sos & assistance

Τα επαγγελματικά οχήματα της Citroën προσφέρουν κορυφαίου επιπέδου, πρακτικές και προηγμένες τεχνολογίες. Το Citroën Jumper διαθέτει κιβώτιο τηλεματικής που το καθιστά έτοιμο να ενταχθεί σε πρόγραμμα διαχείρισης στόλου. Τα Citroën Berlingo Van και Jumpy διαθέτουν Citroën Connect Box, το οποίο προσφέρει μια επιλογή κλήσης έκτακτης ανάγκης και οδικής βοήθειας σε περίπτωση βλάβης. Ότι κι αν σας επιφυλάσσει η μέρα σας, το αυτοκίνητό σας θα το κάνει πιο απλά, πιο ξεκούραστα και ασφαλέστερα.

Δικτυωμένη πλοήγηση

Το Citroën Berlingo Van και το Citroën Jumpy είναι διαθέσιμα με το Citroën Connect Nav, ένα σύστημα πλοήγησης 3D που περιλαμβάνει πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, και λεπτομέρειες για πρατήρια καυσίμων, χώρους στάθμευσης και καιρικές συνθήκες.

Mirror screen

Το Citroën Berlingo Van και το Citroën Jumpy είναι διαθέσιμα με λειτουργία Mirror Screen που σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε πλήρως, τις συμβατές εφαρμογές του smartphone σας, από την οθόνη αφής του αυτοκινήτου σας.