Δείτε το περιεχόμενο
Citroën Asterix
H CITROËN ΣΤΟΝ ASTERIX: H ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΡΥΛΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ASTERIX & OBELIX: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ"
16/01/2023

Η εξαιρετική συνεργασία της Citroën με τους παραγωγούς Pathé, Trésor Films και τις εκδόσεις Albert René, κατέστησε δυνατή τη δημιουργία - του πρωτότυπου αυτού άρματος, που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της ταινίας στη Γαλατία και είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό 2CV!

 

Η Citroën παρείχε στην ομάδα έναν εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό στόλο 10 οχημάτων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Asterix, που είναι άλλη μια πρωτιά για μια γαλλική κινηματογραφική υπερπαραγωγή! Η Citroën και ο κόσμος του Asterix αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γαλλικής ιστορίας και της κουλτούρας. Αυτή η συνεργασία οδήγησε στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης εκδοχής του νέου λογότυπου της Citroën, όπου τα διάσημα “chevron” του εμβλήματος τοποθετήθηκαν μέσα σε ένα οβάλ, ενισχυμένο οπτικά με τα φτερά από το κράνος του Asterix!

 

Η Citroën σε συνεργασία με την Pathé, Trésor Films και τις εκδόσεις Editions Albert René, ξεκινούν τη συνεργασία τους για την ταινία “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”, που θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα, στις 2 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεργασία αυτή δε μοιάζει με καμία άλλη που είχε η Citroën, καθώς στο πλαίσιό της, συμπεριλήφθηκε και ο σχεδιασμός, αλλά και η δημιουργία ενός πρωτότυπου άρματος από τη Citroën, ειδικά για τις ανάγκες αυτής της παραγωγής. Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroën ενεπλάκησαν σε αυτό το concept από την αρχή και κατάφεραν το αδιανόητο, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το άρμα για την ταινία, μέσα σε μόλις 3 μήνες – ενώ το χρονοδιάγραμμα για την αντίστοιχη διαδικασία ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι συνήθως 1 έτος.

 

Πράγματι, το 2CV είναι ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μέρος της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η σιλουέτα του είναι αναγνωρίσιμη οπουδήποτε στον κόσμο. Το 2CV αντιπροσωπεύει τον γαλλικό τρόπο ζωής για πολλούς. Στην ταινία “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”, το “πρωτότυπο άρμα” είναι στην πραγματικότητα μια διαφορετική προσέγγιση του 2CV και αντιπροσωπεύει τον γαλατικό τρόπο ζωής.

 

Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroën έκαναν μια επανερμηνεία των βασικών αξιών που έχει στο DNA της η Γαλλική μάρκα και έχουν να κάνουν με την άνεση, την τεχνολογία και τον τολμηρό σχεδιασμό, προσθέτοντας έτσι μια ιδιαίτερη πινελιά για την ταινία του Asterix. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με… πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της Citroën.

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

Κερδίστε μια διπλή πρόσκληση για την Επίσημη Πρεμιέρα της ταινίας «Αστερίξ & Οβελίξ: Στο δρόμο για την Κίνα».

 

Η Citroen Hellas σε συνεργασία με την Rosebud.21 και την Spentzos Films κληρώνει 10 διπλές προσκλήσεις για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου (5 μ.μ.) στα Options Cinema στο Ίλιον.

 

Για να λάβετε μέρος:

Follow @Citroenhellas Instagram account
Κάντε Like στο post του διαγωνισμού
Κάντε Tag έναν φίλο, μέσω comment, στο post του διαγωνισμού

 

Διαβάστε τους όρους χρήσης του διαγωνισμού εδώ.

 

Καλή επιτυχία σε όλους!