Δείτε το περιεχόμενο
Citroën Autonomous Mobility Vision

ΟΡΑΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ CITROËN

Εφευρίσκοντας ξανά τις αστικές μετακινήσεις 

Για να κάνει την κίνηση στην πόλη πιο ρευστή, πιο ευχάριστη και πιο ανθρώπινη, η Citroën βρήκε μια δημιουργική απάντηση: ένα νέο μοντέλο ανοιχτού κώδικα, συλλογική και κοινόχρηστη κινητικότητα, που προσφέρει κινητικότητα για όλους. Αυτή είναι η υπόσχεση του Citroën Autonomous Mobility Vision.

ΤΟ URBAN COLLËCTIF

Η Citroën, η Accor και η JC Ddecaux  σχεδιάζουν μαζί το μέλλον της αυτόνομης αστικής μετακίνησης για όλους 

Για να επαναφέρουν την ευχαρίστηση και την εξυπηρέτηση στο επίκεντρο των αστικών μετακινήσεων, η Citroën, η Accor και η JCDecaux δημιούργησαν μια οραματική κοινοπραξία: Το Urban Collëctif. Αυτή η συνεργασία οδήγησε σε μια ολοκαίνουργια έννοια κινητικότητας, που απεικονίζεται από το Citroën Skate, μια τεχνολογική πλατφόρμα κινητικότητας, σε συνδυασμό με 3 Pods που προσφέρουν 3 νέες και αποκλειστικές υπηρεσίες: Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness και JCDecaux City Provider.

SOFITEL EN VOYAGE

Αποκλειστικές και High-end υπηρεσίες 

Το Sofitel En Voyage Pod είναι ένα αρχιτεκτονικό παραλληλεπίπεδο σχήμα από γυαλί με εσωτερικό φιλικής ατμόσφαιρας και ανοιχτό προς τα έξω.
CITROËN X ACCOR

Ένας άνετος και εκλεπτυσμένος χώρος

Το Sofitel En Voyage Pod μπορεί να μεταφέρει δύο έως τρία άτομα με εξαιρετικά άνετες και εξυπηρετικές συνθήκες. Λειτουργεί σαν valet πολυτελείας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία φιλοξενίας των ξενοδοχείων Sofitel καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής τους, τόσο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου όσο και κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους στην πόλη: μια εκλεπτυσμένη και "γαλλικού στυλ" μεταφορική εμπειρία.

PULLMAN POWER FITNESS

Ένας νέος τρόπος άσκησης ενώ κινούμαστε

Το Pullman Power Fitness Pod προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που προσδιορίζεται από τη συνύπαρξη του αθλητισμού, της μουσικής και του φωτός.
CITROËN X ACCOR

Σκόπιμα φουτουριστική ατμόσφαιρα

Το Pullman Power Fitness Pod έχει μια εντυπωσιακή γυάλινη φυσαλίδα που είναι και σκοτεινή και φωτεινή. Ένας ψηφιακός προπονητής στην ολογραφική οθόνη σημαίνει ότι ο επιβάτης δεν χάνει την εστίασή του ενώ εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να κοιτάζει τον έξω κόσμο, καθώς και να κάνει αναζήτηση, να παίρνει πληροφορίες για το ταξίδι του, και να διασκεδάζει κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η άσκηση στο ποδήλατο γυμναστικής ή στο μηχάνημα κωπηλασίας φορτίζει και τις μπαταρίες στο Citroën Skate.

JCDECAUX CITY PROVIDER

Καινοτόμες και προσβάσιμες σε όλους, υπηρεσίες αστικής μετακίνησης

Μια επέκταση των κλασσικών δημόσιων ΜΜΜ, το JCDecaux City Provider Pod είναι ένα κινούμενο υπόστεγο λεωφορείων που φέρνει επανάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες στα αστικά κέντρα.
CITROËN X JCDECAUX

Διαχρονικός σχεδιασμός που προσφέρει άνεση και χώρο στο εσωτερικό

Το JCDecaux City Provider Pod έχει καθαρές φόρμες, διαχρονικό και διακριτικό σχέδιο που προσφέρει άνεση και χώρο στο εσωτερικό του. Μέχρι 5 άτομα μπορούν να ταξιδέψουν σε έναν ανοιχτό, φιλόξενο και φωτεινό χώρο απολαμβάνοντας εξαιρετική θέα στην πόλη. Στο εσωτερικό, οι επιβάτες διαθέτουν χειρολαβές για ασφαλές ταξίδι και θύρες USB για τη φόρτιση όλων των φορητών συσκευών τους. Παρέχονται δύο οθόνες με διαδραστικούς χάρτες, η μία στραμμένη προς τα έξω και η άλλη προς τα μέσα.

THE CITROËN SKATE

Ενσωματωμένη τεχνολογία για βελτιωμένες αστικές διαδρομές 

Το Citroën Skate είναι ένα εργαλείο μετακίνησης που είναι ιδιωτικό ή δημόσιο, ανάλογα με τις αντίστοιχες υπηρεσίες και μπορεί να κινηθεί σε όλα τα αστικά κέντρα σε αποκλειστικές λωρίδες για να δημιουργήσει ρευστή και βελτιστοποιημένη μετακίνηση. Ενσωματώνει όλη την ευφυΐα και την τεχνολογία που απαιτείται για την αυτόνομη και ηλεκτρική οδήγηση: μπαταρία, ηλεκτροκινητήρα, ραντάρ, lidars κ.λπ. Χρησιμοποιείται  σε καθαρά αστικό περιβάλλον, και η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται στα 25 km/h.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Καινοτομία για ακόμα περισσότερη άνεση 

Για να παρέχει απαράμιλλη οδηγική άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και για να φιλοξενήσει τα Pods άνετα και χωρίς κραδασμούς, το Citroën Skate είναι εξοπλισμένο με αφαιρούμενα υδραυλικά μαξιλάρια.

Η Citroën εστιάζει στην άνεση, ανεξάρτητα από τον τύπο του οχήματος.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΙ

Με την υπογραφή της Goodyear

Η Goodyear έχει αναπτύξει πανκατευθυντικούς τροχούς Eagle 360, που αποτελούνται από σφαιρικά ελαστικά που ενσωματώνουν μικρούς ηλεκτροκινητήρες. Αυτοί οι  καινοτόμοι τροχοί δίνουν στο ρομπότ απόλυτη ελευθερία κινήσεων 360°.

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 

Προχωρώντας προς άπειρα pods για μια ποικιλία χρήσεων

Η ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα του Citroën Skate επιτρέπει σε όλους να αναπτύξουν ένα συμβατό Pod εάν αυτό συμμορφώνεται με τις τεχνικές προδιαγραφές του interface της Citroën.

Χάρη στον διαχωρισμό του Citroën Skate που δημιουργεί διαδρομές και του Pod, η δημιουργικότητα μπορεί να εκτοξευθεί, σε ότι αφορά τις υπηρεσίες, τις χρήσεις και την ατομική ή συλλογική κινητικότητα. Εκτός από τα Pods που έχουν σχεδιαστεί με την Accor και την JCDecaux, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.