Δείτε το περιεχόμενο
Citroën Ami One Concept

ΤΟ AMI, ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΕΡΑΣΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Από το 1919, η ιστορία της Citroën αντανακλά την ικανότητά της να συμβαδίζει με την εποχή, δημιουργώντας μη κομφορμιστικά και επαναστατικά οχήματα που έγιναν σημεία αναφοράς. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019, η Citroën αποκαλύπτει την προσέγγισή της στην αστική μετακίνηση, με στόχο να γίνει προσβάσιμη από όλους.

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ CITROËN

Το Πρωτότυπο Citroën Ami One είναι η αντίληψη της Citroën για την ελευθερία μετακίνησης στην πόλη: #LibertyElectriCityMobility!  Συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της 100% ηλεκτρικής τεχνολογίας, με το τολμηρό και πολύχρωμο design και τη μοναδική ευκολία χρήσης. Επιτυγχάνει επίσης και κορυφαίες επιδόσεις στην άνεση και την πρακτικότητα. Ακολουθώντας τα βήματα του 2 CV, το Πρωτότυπο Ami One προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους χρήσεων «à la carte», από την κοινή χρήση αυτοκινήτου έως την ενοικίαση. Το Πρωτότυπο Ami One  διακηρύσσει την ελευθερία κινήσεων για όλους, και έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα αστικό και δημοφιλές σύμβολο.


ΚΥΒΟΕΙΔΕΣ ΣΧΗΜΑ 

Το Πρωτότυπο Ami One διαθέτει κυβοειδές αμάξωμα και συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 2,50 m, πλάτος 1,50 m και ύψος 1,50 m), γεγονός που αντανακλά τη στιβαρότητα, και την εξαιρετική ευελιξία του. Φτιαγμένο για την πόλη, διαθέτει επίσης προστατευτικά σε κάθε γωνία του αμαξώματός του. Ένδειξη στυλ, αυτά τα Airbump® ενσωματώνουν συγκεκριμένα χρώματα Out Of the Blue.

ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΜΠΡΟΣ ΜΕΡΟΣ

Το Πρωτότυπο Ami One είναι ένα σύγχρονο αντικείμενο με εκφραστικό εμπρός μέρος που ξεχωρίζει χάρη ατην κομψή φωτεινή υπογραφή σε σχήμα Υ, η οποία είναι εμπνευσμένη από το Πρωτότυπο CXperience. Τα φώτα ημέρας και τα φλας αποτελούν μια πινελιά φινέτσας. Το έντονο πορτοκαλί χρώμα του αμαξώματος και το 2D λογότυπο στο κέντρο της λακαρισμένης μαύρης επιφάνειας, τονίζουν τη μπροστινή εμφάνιση του οχήματος.

ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 

Το Πρωτότυπο Ami One έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει «δημοφιλές» στην πόλη. Ένα όχημα αστικής μετακίνησης με σχεδίαση, ευφυΐα και οικονομία, που προσφέρει νέες δυνατότητες χάρη στη συμμετρία της σχεδίασής του. Αυτές περιλαμβάνουν τις πανομοιότυπες πόρτες τόσο δεξιά όσο και αριστερά, που ανοίγουν αντίθετα, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ευκολότερη πρόσβαση στον οδηγό και μεγαλύτερη ασφάλεια στο συνοδηγό. Διαθέτει ίδιους προφυλακτήρες, ίδια φτερά τοποθετημένα διαγώνια τόσο εμπρός όσο και πίσω. πανομοιότυπα πάνελ rocker δεξιά και αριστερά. εναλλάξιμα αριστερά και δεξιά, φώτα ημέρας (DRL) και πίσω φώτα. Κάθε μέρος του αμαξώματος του οχήματος είναι στιβαρό, εύκολο στη συναρμολόγηση και υψηλής ποιότητας.

 


Ένα άλλο χαρακτηριστικό του μοντέλου αστικής μετακίνησης είναι η ανοιχτή σχεδίασή του. Η ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή Anthracite Grey επιτρέπει στο φως να περάσει στην καμπίνα, και είναι εύκολη στη χρήση. Συρόμενη και αναδιπλούμενη με μία μόνο κίνηση, η κουκούλα κλείνει χρησιμοποιώντας ένα μπλε λουράκι και ένα κουμπί.

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Με αυτό το νέο και μοναδικό όχημα αστικής μετακίνησης, η μάρκα στοχεύει να κάνει διαθέσιμη στην πόλη την ατομική μετακίνηση. Το Πρωτότυπο Ami One είναι για πελάτες αστικών περιοχών με ή χωρίς άδεια οδήγησης που μοιράζονται την  αγάπη της μάρκας με την αγάπη της ελευθερίας των μετακινήσεων


100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Το Πρωτότυπο Ami One είναι 100% ηλεκτρικό και φορτίζεται εύκολα σε δύο ώρες. Φτάνει σε τελική ταχύτητα 48 χιλιόμετρα/ώρα χωρίς να εκπέμπει CO2 και έχει αυτονομία 96χλμ., καθιστώντας το ιδανικό για αστικές διαδρομές. Αθόρυβο, το Πρωτότυπο Ami One είναι και ασφαλές για το περιβάλλον καθώς διαθέτει τη δική του ηχητική υπογραφή, που εξελίχθηκε από την εταιρεία Start-Rec σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της Citroën. Οι ήχοι που εκπέμπει το Πρωτότυπο Ami One αντανακλούν την προσωπικότητά του. Το ηχητικό σήμα είναι αναλογικό, καμία σχέση με το ψηφιακό κλισέ του «ρομπότ». Η ηχητική ταυτότητα συμμορφώνεται επίσης με τον ευρωπαϊκό κανονισμό που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Για λόγους ασφαλείας, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα όταν κινούνται με χαμηλή ταχύτητα πρέπει πλέον να είναι εξοπλισμένα με τεχνητό ήχο για να προειδοποιούν τους πεζούς για την παρουσία τους.

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΕΥΦΥΕΣ

Το Πρωτότυπο Ami One είναι ένα 100% δικτυωμένο όχημα αστικής μετακίνησης, καθώς το smartphone είναι στο μέσον του Interface, γεγονός που κάνει την οδήγηση εύκολη και ήρεμη. Οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο Πρωτότυπο Ami One χρησιμοποιώντας τα smartphone τους. Οι πόρτες κλειδώνουν και ξεκλειδώνουν μέσω κωδικού QR στην αλουμινένια βάση των χειρολαβών τους. Μόλις ο οδηγός μπει μέσα, τοποθετεί το τηλέφωνό του στη θέση ασύρματης φόρτισης, και η αλληλεπίδραση μεταξύ του Ami One και του ίδιου, ξεκινά. Οι πληροφορίες από το τηλέφωνο εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού όπως με ένα σύστημα head-up display. Ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να έχει πρόσβαση στις προσωπικές του εφαρμογές και σε μια σειρά υπηρεσιών μέσω του smartphone του. Το Πρωτότυπο Ami One έχει δύο κουμπιά στο τιμόνι: ένα για φωνητικές εντολή  για κλήση βοήθειας, και ένα για το αναδυόμενο μενού εφαρμογών


ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ 

Το Ami One Πρωτότυπο προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας νέες λύσεις στο θέμα της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου. Η Citroën διευκολύνει τη ζωή των πελατών της όσον αφορά την πρόσβαση στην κινητικότητα, προσφέροντας πολλές επιλογές κοινής χρήσης ή ενοικίασης, μαζί με μια επιλογή αντίστοιχων υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένης της φόρτισης και της στάθμευσης) μέσω μίας αποκλειστικής εφαρμογής. Ο στόχος είναι να ικανοποιηθούν όλες οι ταξιδιωτικές ανάγκες του πελάτη αντιμετωπίζοντας όλους τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούν την κινητικότητα (περιστασιακά ή τακτικά, με την οικογένεια ή τους φίλους, ατομικά ή μέσω κοινής χρήσης). Οι επιλογές κοινής χρήσης και ενοικίασης μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις μετακίνησης του κάθε ατόμου ανάλογα με τις ανάγκες του, για πέντε λεπτά, πέντε ώρες ή πέντε ημέρες χρήσης, καθώς και χρήση για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους με προσφορές ενοικίασης για πέντε μήνες ή συμβάσεις μακροχρόνιας μίσθωσης για πέντε χρόνια

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Η καμπίνα είναι ευρύχωρη και προσφέρει πλήρη λειτουργικότητα. Το κάθισμα του οδηγού (σε ράγες) και το κάθισμα του συνοδηγού (σταθερό), είναι τοποθετημένα παράκεντρα, εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο και ευκολία στην κίνηση. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι έξυπνα σχεδιασμένοι εκμεταλλευόμενοι την κάθε γωνία της καμπίνας.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Οι ομάδες του Citroën Style δημιούργησαν έναν πρωτότυπο αποθηκευτικό χώρο στην πλευρά του συνοδηγού για τη φύλαξη μιας τσάντας. Στο πίσω μέρος, μια πλατφόρμα με πρόσβαση μέσω του αναδιπλούμενου καθίσματος του οδηγού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιστασιακές αποσκευές, και περιλαμβάνει εξοπλισμό κινδύνου, με φωσφορίζον μπουφάν και προειδοποιητικό τρίγωνο.

MERCHANDISING

Διαθέτουμε μια γκάμα προωθητικών προϊόντων, τα οποία έχουν φτιαχτεί με την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία του Πρωτότυπου Ami One 

 

# RUN: ανεμοθραύστης που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία Back To Alaska

# LISTEN: φορητό ηχείο Bluetooth 5W

# DRIVE: μπρελόκ με το ίδιο σχήμα και υλικό με το χερούλι της πόρτας

# PLUG: καλώδιο φόρτισης συμβατό με iOS και Android

# CARE: θήκη smartphone από σιλικόνη, που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τηνεταιρεία Bone

# CHARGE: ηλιακή μινιατούρα origami που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία Litogami

# PLAY: μεταλλική συλλεκτική μινιατούρα σε κλίμακα 1:43